Pergola i bakgrunden

Fem måter å bygge og style pergolaen på

En pergola tilfører en ekstra dimensjon samtidig som den fungerer som solbeskyttelse for uteplassen eller hagen. En pergola kan ha ulike utforminger. Den kan også styles på forskjellige måter for å skape oasen som du drømmer om. Her er fem tips om hvordan du kan bygge og style pergolaen!

1. Bygg pergola med tak

Du kan velge å holde det enkelt, med et helt åpent tak for å kunne nyte solstrålene, eller du kan velge et tak med seilduk eller stoff. Et annet alternativ er å la klatreplanter sno seg over taket og skape en koselig atmosfære, samtidig som de beskytter mot solen på de varmeste sommerdagene.

Pergola med tak

2. Bruk vegger for å skape rom

En pergola med vegg er et supert alternativ hvis du ønsker å skape et enda sterkere preg av uterom. Du kan velge armeringsnett med klatreplanter, noe som skaper en tett og frodig atmosfære. Har du ikke tålmodighet til å vente på at plantene skal vokse seg frodige, kan du lage en vegg i stoff eller tre.

3. Innred med koselige detaljer

Bare fantasien setter grenser for hvordan du kan innrede pergolaen. Bruk blomster, belysning, pledd og koselige utemøbler for å skape en stil som passer nettopp deg. Hent gjerne inspirasjon på nettet for å se hvordan andre har gjort det!

4. Pergola mot husvegg eller frittstående

Mange bygger pergolaen mot husveggen, på uteplassen eller terrassen, men det er selvfølgelig også mulig å plassere pergolaen som en frittstående oase i hagen. Da kan pergolaen bygges på et underlag av stein, naturstein, grus eller tre. Husk bare å velge et materiale som tåler ytre påvirkninger.

5. Bruk ulike planter og blomster

Sist, men ikke minst vil vi slå et slag for det grønne. Planter og blomster er en glimrende måte å gjøre det koselig og lunt på. La blåregn henge ned fra taket eller humle klatre og skap en naturlig vegg.

Lykke til! Ikke glem at du kanskje må søke om byggetillatelse for å bygge en pergola.

Interessert i å anlegge din egen uteplass? Du finner instruksjonene her og her.

Kjøp produkter direkte hjemme

Se våre produkter og bestill.