Uteplats med skön stol och bord vid en lägereld.

Skap en hage som du kan glede deg over året rundt

Når man forestiller seg en hage, går ofte tankene til vår og sommer med fargerike blomster og frodige busker. Når du planlegger eiendommen, bør du imidlertid tenke på hvordan du kan få glede av den også i de kaldere månedene. Vi har samlet noen tips som hjelper deg med å realisere en hage som kan nytes året rundt.

Blomster og vekster for ulike årstider

Hager som er vakre året rundt, har ofte vekster som bevarer farge og form selv når blomstringen er over. Einerbusker, grantrær og planter som for eksempel eføy holder seg grønne lenge eller hele året, og noen tåler til og med snø. Når det gjelder sommeren, er det flere måter å forlenge blomstringen i bedene på. Blant annet ved å velge riktige typer stauder og få dem til å blomstre flere ganger ved å trimme og beskjære dem.

Skap rom i hagen

En måte å holde eiendommen vakker på er å utsmykke den med alt fra bueganger, porter og murer til fontener og dammer.

Tenk på forholdene i nettopp din hage, hvilke sosiale områder du ønsker, og hent inspirasjon ved å ta en titt på hva andre har gjort. Kanskje vil du ha et drivhus, en uteplass og/eller en pergola? Dette er rom som skaper en helhet i hagen gjennom hele året.

Lag gangveier i grus eller stein

For å tilføre ytterligere en dimensjon og gjøre det enklere å komme seg rundt, kan du anlegge ganger av grus eller stein. Her finner du en mengde ulike stiler og materialer å velge mellom.

Kanskje har du et drivhus, en dam eller også en skog som grenser til eiendommen? Da kan du anlegge grus- eller steinganger som fører til disse. 

På tide å oppdatere hagen? Lær alt om hage og finn inspirasjon i våre guider.

Kjøp produkter direkte hjemme

Se våre produkter og bestill.