Inspiration från Holland - tulpaner och väderkvarn från Keukenhof.

Fem vakre hager å la seg inspirere av

For mange av oss betyr vår og sommer tid for hagearbeid. Kanskje ønsker du å plante noe nytt og spennende i år, men har gått tom for ideer? Her er fem vakre hager rundt omkring i verden som du kan la deg inspirere av til din egen hage.

1. Claude Monets hage, Frankrike

På det lille stedet Giverny i Normandie i Frankrike finner vi Claude Monets romantiske hage. I tillegg til å være en verdenskjent kunstner var Monet også en lidenskapelig gartner. I den fantastiske hagen som går igjen i mange av Monets malerier, finner vi klatreplanter, pelargonier og solsikker side om side med georginer, blomkarse og roser. Her finner du også den berømte vannliljedammen.

Claude Monets hage, Frankrike

2. Gardens By The Bay, Singapore

Gardens By The Bay ble anlagt da regjeringen i Singapore ønsket å gi landet et penere bybilde og et nytt image. Anlegget er en gigantisk park med tre store hager, to glassdrivhus og flere mindre avdelinger og hager som gjenspeiler ulike typer tropisk klima og middelhavsklima med tilhørende vekster. Gardens By The Bay er en storslått park full av opplevelser. I tillegg drives anlegget hundre prosent karbonnøytralt.

Gardens by the Bay – Singapore

3. Keukenhof, Nederland

Keukenhof er den store blomsterløkparken utenfor Lisse i Nederland. Her finner du 4,5 millioner tulipaner av mer enn 100 forskjellige sorter. Med en fargeeksplosjon av nydelig anlagte bed er Keukenhof et kunstverk i seg selv.

Keukenhof – Nederland

4. De Japanske Haver, Danmark

På Fyn finner du denne japanske inspirasjonshagen, som er godkjent av en japansk hagedesigner. En fredelig oase inspirert av livets ulike faser, full av vakre grus- og steinganger, beroligende dammer og bekker samt frodig vegetasjon. Føler du for å meditere litt, finner du også en hage som er spesielt beregnet for dette.

5. Garden of Cosmic Speculation, Skottland

Den kosmiske hagen i Dumfriesshire sørvest i Skottland er et eksempel på moderne hagedesign. Her er naturbegrepet tolket på en ytterst vitenskapelig og filosofisk måte gjennom skulpturer inspirert av landskapsarkitektur. Opp gjennom årene har mange forskere bidratt til å forme hagen, som på mange måter er unik i sitt slag.

På tide å oppdatere hagen? Finn mer inspirasjon i våre guider.

Kjøp produkter direkte hjemme

Se våre produkter og bestill.